Ceafa de porc aromatizata

de nico15 in Porc, 20 Ian 2013 | 1079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1-1 ½ kg ceafa de porc,
  • 10-12 felii de bacon,
  • 20 de cuisoare,
  • ½ de capatana de usturoi,
  • miere,
  • 1-1½ kg de cartofi,
  • 200 g de branza Cheddar,
  • Nucsoara,
  • Sare, piper
  • 1 telina(tija si radacina)
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 pastarnac
  • 3 oua
  • 50 g de zahar brun
  • 150 g de orez,
  • putin sofran
  • Rosii cherry
  • Frunze de busuioc
  • 2stelute de anason stelat
  • 1 cutie de bere 3% alcool
  • Cimbru si oregano
  • Sare, piper,
  • ulei, unt
  • putin cognac(10-20 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc aromatizata:

Ceafa de porc o spalam, si o tamponam sa nu aiba apa in exces, dupa aceea crestam bucata de carne facand un grilaj in care vom introduce cuisoarele pentru a-i da un gust aparte carnii si de asemeni vom felia si cateii de usturoi(3 bucati) si ii vom introduce in grilaj.


Dupa ce am terminat aceasta operatiune vom infasura marginile bucatii de carne in bacon si vom prinde baconul tot cu ajutorul cuisoarelor, pentru a fi siguri ca nu isi strica forma in timpul procesului de coacere, vom trece cu ata alimentara de jur imprejurul bucatii de carne. Cand aceasta este pregatita o lasam in asteptare ocupandu-ne de legume.


Spalam, curatam si portionam legumele, punandu-le intr-o tava cu ulei, peste acestea adaugam ceafa de porc, adaugam cimbru si oregano, turnam berea in tava si dam la cuptor. Bucata de carne fiind destul de mare va trebui sa verificam din jumatate in jumatate de ora. Aproximativ carnea va sta o ora, ora si un sfert, verificati.


Separat facem un amestec din miere, zahar brun si cognac iar dupa prima jumatate de ora, scoatem si ungem bucata de carne cu acest amestec, dupa care vom continua coacerea la cuptor la 180°C. Vom repeta aceasta operatiune pana consideram ca bucata de carne este suficient de facuta pentru gustul nostru.


Trecem la pregatirea cartofilor, ii vom curata si fierbe 15-20 de minute in apa cu sare, dupa care se vor scurge si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit se vor da pe razatoare(pe partea mare), se sareaza, pipereaza, vom rade si adauga branza cheddar si nucsoara. Dupa care vom adauga ouale si vom omogeniza bine. Din amestecul rezultat vom forma cartofi soldatei, pe care ii vom trece prin pesmet dupa care ii vom praji in friteuza. Se scot si se vor pune pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime. Pregatim orezul, dupa cum urmeaza, taiem ceapa brunoise, o lasam sa se caleasca in unt si ulei dupa ce am spalat orezul il adaugam si pe el, lasam cateva minute dupa care adaugam supa de pui aproximativ 350 de ml. Aproape de final saram si adaugam staminele de sofran diluat in putina supa.


Tragem la tigaie cate o felie de bacon pentru fiecare portie si o rosie cherry. Din legumele din tava(vom pasa cateva la blender) iar impreuna cu jiul creat, blendam bine si rezulta acest minunat sos. Il vom strecura si ii vom adaugam un pic de unt si o sa-l punem in tigaie, iar daca ni se pare prea consistent putem sa-i mai adaugam supa,sa fie mai diluat, saram, piperam si servim.


Decoram ca in imaginile alaturate, multa munca dar merita.


Pofta Buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc aromatizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

20.01.2013, 22:23

arata bine

nico15 1

21.01.2013, 08:58

Multumesc mult.

Sim0na 1

21.01.2013, 11:25

super prezentare!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Varză a la Cluj