Sarmale traditionale

de DianaTrucmel in Porc, 1 Dec 2018 | 3357 vizualizari

 

Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru umplutura:
  •  Carne tocata (amestec porc-vita): 1kg
  •  Orez: 200g
  • Oua: 2
  •  Pasta rosii: 2 linguri
  •  Ceapa: 2 cepe potrivite
  • Cimbru: 1-2 lingurite
  • Sare/piper dupa gust
  • Delicat de pui: 1 lingura
  • Varza murata: 2 verze medii
  • In plus:
  • Costita afumata fara os/ sunculita taraneasca afumata
  •  Pasta rosii
  • Foi de dafin
  • Piper negru, boabe.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale traditionale:

Intr-un bol incapator, se pune amestecul de carne tocata, dupa care se adauga orezul prefiert, amestecam compozitia, dupa care adaugam celelalte ingrediente ( sare, piper, delicat, pasta rosii, delicat, oua).
Se amesteca toate ingredientele cu orezul si carnea pana se incorporeaza suficient toate aromele.
Gustam pentru a ne asigura ca aceasta compozitie nu este prea sarata sau nesarata. Daca doriti sa fie mai aromate, mai adaugati din ingrediente, dupa gust.
Incepem prin a lua cate o foaie de varza murata, punem o lingura din compozitia pregatita in prealabil, apoi rulam. Atentie, nu trebuie lasate marginile desfacute, trebuie rulate cu atentie.
Dupa ce am terminat de impaturit toate sarmalele, luam o oala incapatoare, si asezam un prim strat de varza tocata, dupa care incepem prin a aseza sarmalele astfel: un strat de sarmale peste care imprastiem o lingura de pasta de rosii, piper boabe, foi de dafin si costita afumata cate 4 bucati taiate potrivit). Se repeta procedura la fiecare strat pana ajungem la final.
Dupa ce am terminat de asezat sarmalutele in oala, punem apa peste ele, cat sa le acopere, deoarece apa o sa se duca in tumpul fierberii si le punem la foc incet timp de 3 ore, pentru a fierbe suficient de bine.

TIPS-URI

1

Miscati de oala din cand in cand pentru a nu se prinde sarmalele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale traditionale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

04.12.2018, 08:51

Cu siguranta sunt gustoase!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:56

Foarte gustoase si arata super bine!

oanapl 1

30.12.2018, 16:19

Interesanta reteta! Desi nu am mai auzit pe nimeni care sa puna oua in sarmale, cred ca sunt delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/racituri