Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata

de Satisfyyourcravings in Porc, 20 Dec 2016 | 2200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame ficat de porc
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 2 linguri malai
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ardei rosu, taiat fasii
  • 1 ardei galben, taiat fasii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de ulei
  • 400 grame rosii in bulion, tocate
  • Pentru piure:
  • 1 conopida
  • 2 linguri creme fraiche
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 1/4 lingurita pudra de usturoi
  • 4 fasii bacon
  • 100 grame branza afumata rasa (eu am folosita scamorza)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata:

Se spala ficatul bine si se transfera intr-un vas adanc. Se acopera cu apa si se lasa cateva ore, schimband apa frecvent, pana cand aceasta nu mai devine rosie. 

Se amesteca malaiul cu Parmezanul ras intr-o farfurie, nu foarte adanca.

Se taie ficatul fasii care se dau prin mixul obtinut anterior, apoi se prajesc in putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu, cateva minute. Se adauga restul ide ngrediente si se lasa sa fiarba 5 minute. 

Se fierbe conopida, desfacuta in bucati mici, cateva minute, pana devine frageda. Se prajeste baconul pana devine crocant, apoi se farama in bucati mici. 

Se transfera conopida in vasul unui blender si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin baconul, pana devine un piure omogen. Se adauga baconul si se amesteca cu o spatula pana la omogenizare. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc in stil italian cu piure de conopida cu bacon si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

diaconta 1

20.12.2016, 17:11

ce reteta interesanta

portiadelumina 1

20.12.2016, 17:35

Foarte mulţi se feresc de ficatul de porc, mie însă mi se pare o delicatesă, şi culmea, e foarte ieftin în comparaţie cu ceafa ori chiar cu pulpa. Faină combinaţie!

Rahela Velicu 1

20.12.2016, 22:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura din muschiulet de porc