Varza cu ciolan afumat

de Sabina in Porc, 26 Oct 2009 | 10352 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit cate ceva din categoria TRADITIONAL. Daca tot intalnim la tot pasul in piata varza romaneasca, m-am gandit ca ar merge de minune o varza cu ciolan afumat. Si tare buna a fost ideea.

 

INGREDIENTE

  • o varza romaneasca (potrivita)
  • o bucata de ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe mici
  • 4 rosii mari
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper si boia
  • marar proaspat
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat:

Varza ...luam cel mai bun cutit si taiem varza pe din doua, apoi cele doua jumatati le taiem tot pe din doua. Obtinem astfel patru bucati egale, pe care incepem sa le tocam de la varf spre cotor. Punem varza tocata intr-o tava sa intr-un vas mai mare, o presaram cu sare si folosindu-ne de maini o framantam. Curatam ceapa, ardeiul si morcovii si le taiem sau le dam pe razatoare. Ciolanul afumat il taiem in bucati potrivite.

Calim ceapa, punem morcovii si ardeiul, apoi varza impreuna cu bucatile de ciolan si condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Adaugam si o cana cu apa. Lasam sa fiarba pe focul de la aragaz. Din cand in cand amestecam pentru a nu se prinde varza de vas. Dupa 20 de minute dam la cuptor si mai lasam aproximativ 20 de minute. Si aici trebuie sa verificam ca varza sa nu scada si sa ramana fara lichid. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.

Intre timp dam rosii pe razatoarea mare si obtinem astfel sucul de rosii pe care il adaugam la varza. Lasam sa scada si daca este cazul mai condimentam.

Cand este gata presaram mararul proaspat tocat.
 

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Geanina87 1

14.12.2013, 10:33

gustoasa

abstract01 1

18.12.2013, 17:13

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 23:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu garnitura de orez