Porc cu legume in stil oriental

de alice_ciobanu in Porc, 1 Sep 2011 | 2522 vizualizari

 

"Zumm-zummm-zummm.....albinutza mea"...cam asa suna o melodie pentru copii..."prin campii si prin razoare, alergam din floare-n-floare..."

Cum nu dau iama in flori am dat iarasi iama in bucatarioara si am pregatit cu mare drag cea mai buna leguma, carne, aliment ever lasat pe acest pamant, adica...porcusorul :P. Nu de Guineea, ca ala inca il tinem drept pet, ci porcul nostru de ograda sau de supermarket, depinde de fiecare. Asadar si prin urmare, ia sa va insirui eu o exemplificare instructiv - descriptiva a modalitatii de pregatire a porcusorului de ograda.

 

INGREDIENTE

  • vreo 500 gr pulpa de porc, fara sorici
  • 3 linguri ulei de masline 
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingura boia de ardei dulce 
  • 1 ardei rosu sau verde, curatat de seminte si de cotor (ardei iute, nu din ala mare si gras :P)  
  • 1 lingurita rasa prad de ardei iute/chili - pentru un gust pronuntat hot, daca ardeiul iute nu face fata cu brio  
  • 1 ceapa potrivita ca marime
  • 4 rosii obisnuite
  • 150 ml vin rosu
  • 70 ml apa rece
  • 200-250 gr varza alba
  • 1 lingurita coriandru uscat
  • putina sare (sau mai multa) dupa gust 
  • patrunjel tocat foarte marunt pentru final
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume in stil oriental:

Asa....dupa ce va prindeti parul, lasati bijuteriile pe etajera si va puneti sortuletul curat, luati una bucata pulpa de porc, spalti bine sub un jet racoritor, taiat in felii subtiri, ca pentru snitele.


Incingeti uleiul (ambele varinate, asta ca sa nu mai fiu criticata ca omit amanunte :)), si prajiti bucatile de carne pe fiecare parte cate 3-4 minute. Adaugati apoi pudra de ghimbir, ceapa si ursturoiul tocate. Caliti totul pentru vreo 2-3 minute, dupa care adaugati ardeiul taiat feliute, boiaua de ardei si stingeti totul cu vin si apa.


Acoperiti cu un capac, dati focul spre mic si lasati sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.


Rosiile le decojiti si le taiati felii subtiri si apoi tocati si varza alba. Adaugati totul peste carne, presarati si coriandrul uscat si lasati sa fiarba cam 20-30 minute, sau mai bine zis pana scade frumos si se formeaza un sos.


Serviti apoi totul cu o garnitura de paste sau taitei fierti si patrunjel tocat foarte, foarte marunt.


O minunatie, va jur!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume in stil oriental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

02.09.2011, 10:07

deliciosss porcushoru'

adry88 1

02.09.2011, 12:05

vreau vreau

alice_ciobanu 1

02.09.2011, 15:46

cea mai buna leguma e porcul

haideti ca mai este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului