Ceafa de porc inabusita

de lia maria in Porc, 9 Aug 2010 | 11667 vizualizari

 

Va invit la o friptura foarte aromata si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceafa de porc
  • 7 catei usturoi
  • 1 cepa mare
  • 150ml bulion
  • 250ml bere
  • 50ml palinca(se poate si fara)
  • 50ml ulei
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 3-4 fire busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita mustar
  • ½ lingurita vegeta
  • Un varf de cutit boia dulce
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc inabusita:

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu.

Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ceafa de porc

2

busuioc

3

cimbru

4

oregano

5

bere

6

palinca

7

bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

10.08.2010, 10:36

mena29te rog ia loc la masaimediat vine si portia ta

rivka 1

10.08.2010, 11:09

cred ca e foarte gustoasa! arata in orice caz foaaaarte bine!

Corinuta 1

11.08.2010, 00:37

Lia, numai bunatati ne faci! 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saslik