Ceafa de porc inabusita

de lia maria in Porc, 9 Aug 2010 | 5581 vizualizari

 

Va invit la o friptura foarte aromata si gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 1kg ceafa de porc
  • 7 catei usturoi
  • 1 cepa mare
  • 150ml bulion
  • 250ml bere
  • 50ml palinca(se poate si fara)
  • 50ml ulei
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 3-4 fire busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita mustar
  • ½ lingurita vegeta
  • Un varf de cutit boia dulce
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc inabusita:

Portionam carnea in felii de aprox. 1-1,5cm grosime. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Intr-o tigaie mai incapatoare, punem uleiul la incins. Adaugam ceapa si usturoiul, calim 2’ si adaugam bucatile de carne. Le lasam cam 5’ apoi le intoarcem pe cealalta parte si dupa inca 5’, adaugam berea, palinca si sosul de rosii. Punem toate condimentele de mai sus, asezonam , acoperim tigaia si o lasam sa fiarba la foc mic. Daca nu aveti capac la tigaie, puteti acoperi cu o folie de aluminiu.

Dupa 45’, intoarcem bucatile de carne si mai lasam pe foc, inca 15’ timp in care va scadea si sosul. Astfel obtinem o carne foarte frageda si aromata, pe care eu am servit-o impreuna cu cartofi copti la tava si castraveciori acri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ceafa de porc

2

busuioc

3

cimbru

4

oregano

5

bere

6

palinca

7

bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc inabusita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

lia maria 1

10.08.2010, 10:36

mena29te rog ia loc la masaimediat vine si portia ta

rivka 1

10.08.2010, 11:09

cred ca e foarte gustoasa! arata in orice caz foaaaarte bine!

Corinuta 1

11.08.2010, 00:37

Lia, numai bunatati ne faci! 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!