Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci

de MIUTA in Porc, 23 Mar 2011 | 10146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati ceafa cu os
  • 5 bucati cartofi
  • o caserola ciuperci pleurotus
  • 0 ceapa
  • un morcov mic
  • patrunjel verde
  • ulei 
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci:

Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 minute.Intre timp se pregateste soteul de ciuperci.Se curata si se spala ciupercile,se taie fideluta si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se curata o ceapa si un morcov.Ceapa se taie fin si se pune intr-o cratita se se caleasca in uleiul incins.Se lasa cateva minute la calit si se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.Se lasa putin la calit si se adauga ciupercile.Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in suc propriu.Cand scade apa de tot din ciuperci se adauga patrunjelul verde amestecand bine. Se scoate tava din cuptor si se intorc bucatile de carne si cartofi pe cealalta parte.Se da din nou la cuptor.Daca nu mai este suc se poate adauga putina apa dar nu foarte mult.Cand este gata mancarea nu trebuie sa mai fie sos in tava.Se serveste cu salate,muraturi sau maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu legume in vasul roman