Ceafa la cuptor cu prune uscate

de Toamna07 in Porc, 20 Dec 2012 | 7734 vizualizari

 

In dimineata de Craciun,casa se umple de aroma celor mai bune fripturi iar familia reunita pretuieste bucatele pregatite de doamna casei.
Sa incercam sa intelegem ca aceasta sarbatoare nu este o perioada sau un sezon ci o stare de spirit ; ne invata sa pretuim pacea,bunavointa si sa oferim,din plin,compasiune.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
  • 300 g prune afumate
  • 2 mere
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • condiment pentru porc
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la cuptor cu prune uscate:

Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.

In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate). Condimentam ,iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa(eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).

Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline,dupa care deglasam cu vin alb.Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade. Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere. Ceafa de porc impanata se serveste portionata  impreuna cu sos si fructe din tava.

O friptura exceptionala !:)

Pofta buna ! Sarbatori fericite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la cuptor cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde