Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

de Mihaela11_jo in Bauturi, 9 Feb 2012 | 6417 vizualizari

 

Ceaiul cu “maramieh“ sau salvie este foarte popular in Iordania pentru aroma sa deosebita.
Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet. Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene.
Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative.
Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva) , referindu-se la proprietatile sale terapeutice.
Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”.
Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic.
Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer; de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice.
Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic.
Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute.
In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare.
In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri.
In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.

 

INGREDIENTE

  • ceai  
  • frunze de salvie uscate  
  • zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis:

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.

Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .

Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.

Se lasa astfel 5 minute.

Se indulceste dupa gust.

Ceaiul cu "maramieh" se bea dupa-amiaza cu prajituri specifice arabesti sau la cina.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:03

Foarte,foarte bun si sanatos!!!Imi placeeee

Mihaela11_jo 1

10.02.2012, 14:01

Danakarin
Miuta

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:58

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceai de lamaie cu miere de albine