Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea

de Catalina L in Bauturi, 22 Mar 2017 | 6447 vizualizari

 

Ceai cu perle, de asemenea, cunoscut sub numele de Bubble Tea, este o băutură originară din Taiwan unde, la finalul anilor 1980, era băutura preferată a copiilor, fiind servită la chioşcurile din faţa şcolilor.
 
În ultimii 15 ani a devenit atat de populară. încat este considerata ca o  "băutură națională".
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/01/ceai-cu-perle-de-tapioca-bubble-tea.html

 

INGREDIENTE

  • 4 lingurițe ceai verde (sau negru)
  • 75 cl de apa
  • 2-3 linguri de sirop/ portie (menta pentru mine)
  • 50 g de perle de tapioca japoneze (de diametru mai mic decat cele normale)
  • 2-3 cuburi de gheață / portie
  • lapte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea:

Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească.

Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in care au fiert.

Scurgeti perlele si le clatiti cu apă rece.

Se dispun perlele  în pahare, adaugati cuburile de gheata.

Se toarnă ceaiul dulce și termina cu un pic de lapte!

Este excelent !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

anca_rm 1

24.03.2017, 15:09

arata tare bine , la noi nu am vazut perle de tapioca colorate

dantes 1

25.03.2017, 14:39

Interesant!

kytz 1

26.03.2017, 23:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mix pentru ciocolata calda (pudra, home made)