Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2013 | 3540 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr .400 .Va ofer de data aceasta ,, altceva''.Ma tot gandeam cu ce sa personalizez preparatul , alunele si rodia imi erau la indemana :D
Ma uit la lista de prieteni -200 . Doar 200 ? Eu ii consider pe toti Bucatarasii prietenii mei !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne de cerb
  • 500 gr mix ciuperci de padure
  • 50 grame rom
  • 50 gr coniac
  • 100 gr ulei
  • 100 gr unt
  • 100 gr alune sarate
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 2 felii slaninuta
  • 1 rodie
  • 1 buc praz
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingurita rasa praf de ghimbir
  • sare
  • rosii
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400:

Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine bucata de carne pe toate partile , pana se rumeneste .

Se scoate carnea de cerb din vas si se prajeste usor prazul taiat rondele si mixul de ciuperci . Se pune inapoi bucata intreaga de cerb , se stinge cu vin , un pahar apa si otetul balsamic . Adaugati in acest moment ,slaninuta, cimbrul , rozmarinul , foaile de dafin si piperul boabe . Acoperiti vasul si inabusiti la foc mic timp de o ora .Adaugati cate putina apa daca este necesar . La sfarsitul fierberii adugati bobitele de la o jumatate de rodie si scoateti din sos crengutele de ierburi si foile de dafin .

Bucata de carne o scoateti pe o planseta si o feliati .Daca este necesar lasati sosul sa mai scada pana are consistenta dorita si potrivita . Serviti carnea de cerb feliata calda cu sos pe un platou decorat cu rosii si salata verde .

Presarati pe deasupra bobite de rodie si alune sfaramate .

TIPS-URI

1

Cine doreste pote adauga smantana in sos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

T I M E A 1

16.11.2013, 11:33

La cat mai multe retete Mihaela. Frumos preparat ne-ai adus

LUK 1

16.11.2013, 16:20

nu pot decat sa apreciez reteta la tine ca pana o sa am eu carne de cerb sa gatesc,,,ho ho..si parca nici nu ma lasa inima ,felicitari pentru preparat si numarul de retete!

DanaModog 1

17.12.2014, 00:19

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

ieri la 19:24

Gogosari in sos de mustar

ieri la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor