Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 21 Mai 2013 | 1798 vizualizari

 

Am ajuns la reteta cu nr .400 .Va ofer de data aceasta ,, altceva''.Ma tot gandeam cu ce sa personalizez preparatul , alunele si rodia imi erau la indemana :D
Ma uit la lista de prieteni -200 . Doar 200 ? Eu ii consider pe toti Bucatarasii prietenii mei !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne de cerb
  • 500 gr mix ciuperci de padure
  • 50 grame rom
  • 50 gr coniac
  • 100 gr ulei
  • 100 gr unt
  • 100 gr alune sarate
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 foi dafin
  • 2 felii slaninuta
  • 1 rodie
  • 1 buc praz
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingurita rasa praf de ghimbir
  • sare
  • rosii
  • salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400:


Se amesteca romul cu coniac si 2 linguri de ulei . Cu acest amestec se maseaza bine bucata de carne ,se sareaza, se presara cu praful de ghimbir , apoi se tine la rece cateva ore . Intr-un vas non -aderent se pune restul de ulei si untul . Cand acestea s-au infierbantat se prajeste bine bucata de carne pe toate partile , pana se rumeneste .


Se scoate carnea de cerb din vas si se prajeste usor prazul taiat rondele si mixul de ciuperci . Se pune inapoi bucata intreaga de cerb , se stinge cu vin , un pahar apa si otetul balsamic . Adaugati in acest moment ,slaninuta, cimbrul , rozmarinul , foaile de dafin si piperul boabe . Acoperiti vasul si inabusiti la foc mic timp de o ora .Adaugati cate putina apa daca este necesar . La sfarsitul fierberii adugati bobitele de la o jumatate de rodie si scoateti din sos crengutele de ierburi si foile de dafin .


Bucata de carne o scoateti pe o planseta si o feliati .Daca este necesar lasati sosul sa mai scada pana are consistenta dorita si potrivita . Serviti carnea de cerb feliata calda cu sos pe un platou decorat cu rosii si salata verde .


Presarati pe deasupra bobite de rodie si alune sfaramate .


 

TIPS-URI

1

Cine doreste pote adauga smantana in sos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cerb cu ciuperci, alune si rodie - Reteta nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

T I M E A 1

16.11.2013, 11:33

La cat mai multe retete Mihaela. Frumos preparat ne-ai adus

LUK 1

16.11.2013, 16:20

nu pot decat sa apreciez reteta la tine ca pana o sa am eu carne de cerb sa gatesc,,,ho ho..si parca nici nu ma lasa inima ,felicitari pentru preparat si numarul de retete!

DanaModog 1

17.12.2014, 00:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de berbecut cu verdeturi la cuptor