Ardei umpluti

de danakarin in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 3966 vizualizari

 

Am postat reteta asta, ( in definitiv, ce mare lucru niste ardei umpluti, ) doar asa, ca sa vedeti ca stiu face si ceva normal de mancare, nu numa prostioare, ca pana acuma :-)) Se si cuvine, "gospodina" veche ce ma aflu...:-)
N-am gasit, in drum spre casa, la magazinul din colt , decat acesti monstri de ardei capia- Din astia avem, cu ei defilam !

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei
  • 500 g carne macinata amestec vita/porc
  • o ceapa mijlocie
  • o mana de orez
  • un ou
  • 1 lingurita  de ulei
  • pasta de rosii 1/2 de tub. Cam 50 g.
  • sare, piper, boia, zahar dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 2-3 fire de cimbru 
  • 2 linguri de faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un pic de boia de ardei si o lingura buna de frunze de patrunjel tocate.


Am umplut ardeii, si i-am pus intr-o cratita cu apa, la fiert. Intre timp am rumenit faina intr-o tigaie, fara grasime sau ulei, am stins-o cu o parte din zeama de la ardei, avand grija sa nu faca cocoloase, si am adaugat pasta de rosii. Am sarat si piperat si am pus un pic de zahar. La noi asa se fac, in Banat, un pic dulci....Am lasat sosul sa fiarba citeva clocote. Am pus apoi ardeii gata fierti intr-o forma rezistenta la foc, am turnat sosul peste ei, am adaugat citeva fire de cimbru si am dat la cuptor 30 de minute, la 180 de grade.Se pot servi cu samantina, daca vreti.



 

TIPS-URI

1

eu pun la umplutura si un pic de apa, cam 50 ml, ca sa ramana pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

kamy 1

15.12.2011, 16:11

am facut si gogosari umpluti capia si gogosarii parca-mi plac mai mult umpluti....sunt mai carnosi decat ardeii

danakarin 1

15.12.2011, 19:47

exact !!

vicakitsiou 1

04.05.2014, 20:09

eu am facut reteta cu o modificare.ardei mei au fost capia verzi si in conpozitie am pus un pic de brinza telemea.incercat si voi a esit foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc