Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2009 | 11199 vizualizari

 

Chapati este o lipie care provine din India.
Se mai numeste si lipie Indiana.

 

INGREDIENTE

  • pentru ghiveciul de legume:
  • 200 g Ciuperci congelate,
  • 150 g porumb congelat,
  • 200 g mazare congelata,
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi taiati rondele,
  • 100 g orez bob lung prefiert,
  • frunzele de la 5 cepe verzi,
  • 1 catel de usturoi,
  • ½ lingurita de sare,
  • 2 lingurite de coriandru macinat,
  • 1 varf de cutit de piper.
  • pentru salata: 
  • salata verde,
  • ceapa verde,
  • otet,
  • ulei,
  • sare.
  • pentru 6 chapatti (lipie Indiana):
  • 300 g faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 200 ml apa.
  • Unt pentru uns lipiile.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume:

Ghivciul de legume il preparam in felul urmator:

Fierbem ciupercile, porumbul, mazarea, ardeiul, morcovul si orezul intr-o craticioara timp de 20 minute. Separat intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si calim ceapa cu usturoiul. Scurgem legumele si le adaugam peste ceapa calita cu usturoi, adaugam sarea, coriandrul si piperul si mai lasam putin sa se caleasca pe foc mic.

Chapati (lipia Indiana) o facem in felul urmator:
Intr-un castron punem faina si facem o gaura in ea, adaugam sarea si apa si amestecam bine cu varful degetelor pana devine o coca tare. Facem mingiute mici de coca si le intindem cu facaletul subtiri. Incingem o tigaie tefal cu punct rosu si punem lipia in tigaie, avand grija sa nu se arda (la foc mic) si apasam cu o paleta pe ea sa se formeze basici. Intoarcem pe cealalta parte si punem unt, o scoatem dintigaie intr-o farfurie si o ungem cu unt si pe cealalta parte.
Ghiveciul de legume se serveste cu chapatti si salata verde.Pentru salata amestecam toate ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chapati (lipie Indiana) cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

florin_elena5 1

15.11.2011, 11:42

foarte pikant si gustos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3177 puncte

Rocsi

1100 puncte

oanapl

1018 puncte

gaby_duceag

1012 puncte

Ksenya

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu oua la cuptor