Chec

de Dana_Retetegg in Prajituri, 30 Mar 2011 | 3776 vizualizari

 

Este desertul pe care il faceam inca de pe la 14-15 ani, urmatorul pe care l-am invatat dupa clatite :)). Sper sa va fie si voua de folos reteta si sa va iasa intotdeauna pufos si gustos ca al meu!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 300 ml ulei,
  • 300 gr zahar (eu folosesc drept masura o cana de 300 ml),
  • 1 praf de copt,
  • 2 lingurite de otet,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 lingurite de cacao (daca il vreti marmorat),
  • faina cam cat cuprinde compozitia astfel incat sa arate la final ca o smantana mai groasa,
  • optional (nuci, stafide, rahat),
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Am amestecat timp de 5 minute ouale cu zaharul. Am adaugat apoi laptele si uleiul si am continuat sa amestec cu mixerul.



Compozitia obtinuta am pus-o intr-un bol mare, am adaugat esentele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Am continuat sa amestec cu mixerul pana cand compozitia s-a omogenizat.



Am luat din compozitie cateva linguri si le-am amestecat intr-un bol mic cu cacao.



Am asezat compozitia in tava pentru chec pe hartie de copt. Am combinat-o cu cea de cacao (fara un model anume).



Am lasat in cuptor la foc mediu aproximativ 30 de minute.



Am scos din tava si am pudrat cu zahar.



Eu nu prefer sa mananc checul atunci cand este cald, ci il prefer rece alaturi de o cana cu ceai sau lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.04.2011, 11:29

bine mai arata

Lau 1

03.04.2011, 15:52

bunnnn

mamaieelena 1

03.04.2011, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti