Chec

de DanMonica in Prajituri, 15 Oct 2012 | 3471 vizualizari

 

De cand am cumparat formele “Steluta”, fetita mea le-a considerat ca si jucarii ale ei. Era clar ca trebuia sa ne jucam cat mai curand cu ele si sa facem o "praji" buna. Deci, la aceasta reteta, bucatarul sef a fost fetita mea de 3 ani, iau eu am fost ajutorul de bucatar.
Speram sa va placa aceste stelute de chec!

 

INGREDIENTE

  • (pentru 12 buc. )
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • 2-3 lingurite de capucino (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul.

Adaugam praful de copt, galbenusurile si linguritele de capucino, mai amestecam putin, apoi adaugam si uleiul.

La final adaugam treptat faina, amestecand incet cu o lingura,  pana se incorporeaza toata in aluat.

Luam deoparte jumatate pahar de compozitie si adaugam lingurita de cacao. 

Restul de aluat il turnam in forme, iar deasupra punem un pic din amestecul cu cacao; le dam la cuptor pentru 20-25 minute. Primele 3-4 minute  le coacem la foc tare, dupa care la foc mediu.

Dupa ce s-au rumenit le lasam sa se raceasca cateva minute si apoi le scoatem din forme.

Pentru o tava normala de chec se dubleaza cantitatile.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

16.10.2012, 09:38

foarte bun checul

DanMonica 1

16.10.2012, 18:50

mirela0911 sa sti ca a mers perfect cu cafeluta de duminica dimineata

DanMonica 1

16.10.2012, 18:51

va multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec tigru