Chec pufos cu nuca

de Bucataras in Dulciuri, 16 Sep 2016 | 3929 vizualizari

 

Un chec pufos cu nuca crocanta – asta e planul pentru azi.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 150 g faina
  • 80 ml ulei
  • 150 g nuca tocata mai mare
  • 1 lingurita vanilie coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuca:


  • Cantitatile sunt pentru o tava de chec

  • Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi treptat zaharul, pana obtii o bezea tare si lucioasa.

  • Pune treptat cate un galbenus de ou si mixeaza usor, adauga apoi vanilia si uleiul in fir subtire. Nu uita de coaja de lamaie pentru o aroma proaspata!

  • Cam atat cu robotul, acum va trebui sa amesteci usor cu o spatula, ca sa nu se lase bezeaua

  • Muta amestecul intr-un castron mai mare, adauga miezul de nuca si la final pune

  • faina, putin cate putin si incorporeaza lejer. Nu este nevoie sa pui praf de copt, bezeaua va face toata treaba, iar checul va fi foarte pufos, vei vedea!Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si toarna compozitia, apoi coace-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade, cam 30 de minute. Spre final, micsoreaza putin focul si lasa-l inca 10 minute. Verifica cu o scobitoare daca este gata.

  • Scoate tava din cuptor si pune-l imediat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu uita sa scoti si hartia de copt, ca sa nu se formeze condens!

  • Taie-l in felii generoase si pune-le copilului in pachetelul de scoala, iti garantez ca va fi foarte fericit!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

17.09.2016, 06:19

Delicios!

Ksenya 1

17.09.2016, 08:54

imi place!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:18

mmmm ce mult imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de miel
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapă verde și mărar

de RODIMUR 5

ieri la 22:53

Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok

ieri la 21:36

Mancare de cartofi cu afumatura de porc la multicooker crock pot express

de Adi 4

ieri la 20:41

Tort de post Excelent

de RODIMUR 5

ieri la 17:23

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat