Chec

de botcrina in Prajituri, 28 Feb 2013 | 3168 vizualizari

 

Mi-am dorit sa fac ceva usor fără cremă, ca să poată păpa şi copilaşul, aşa că am căutat prin caietul de prăjituri şi am găsit această reţetă.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri zahăr pudră
  • 10 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • cireşe dintr-un compot
  • dulceaţă din fructe întregi (eu am folosit de piersici)
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingură ulei pentru uns tava
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Scoatem cireşele din compot, desfacem şi îndepărtăm sâmburii apoi le punem la scurs.


Separăm ouăle: albuşurile într-un bol mai mare iar gălbenuşurile în unul mai mic.


Frecăm gălbenuşurile cu uleiul până ajung la consistenţa unei maioneze, adăugăm praful de copt şi stingem cu zeama de lămăie.


Batem albuşurile până devin ca o spumă tare, încorporăm zahărul şi mai batem până spuma nu mai cade de pe bătător.


Amestecăm ingredientele astfel: întâi turnăm gălbenuşurile şi făina şi amestecăm uşor de jos în sus, apoi încorporăm cireşele şi dulceaţa.


Ungem o tavă de chec sau guguluf cu ulei şi tapetăm cu făină, după care răsturnăm compoziţia în ea.


Presărăm deasupra cacao şi amestecăm uşor dar nu până la fund.


Introducem tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximtiv 30 de minute, la o temperatură de 170 de grade.


Poftă bună!


TIPS-URI

1

am pus cireşele şi gemul în compoziţie şi nu deasupra pentru că am folosit o tavă de guguluf, iar când a fost gata copt checul, l-am răsturnat pe un platou, astfel fructele au rămas deasupra;

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

delia64 1

28.02.2013, 21:53

Da draga mea , muncesti mult dar ai produse proaspete si bune , ce e frumos ca faci bucurii si prietenilor de la oras si iti multumesc frumos.

botcrina 1

01.03.2013, 07:49

multumesc

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Guguluf economic