Chec alb şi negru

de ionix in Prajituri, 20 Aug 2010 | 16863 vizualizari

 

acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...

 

INGREDIENTE

Chec:
  • 9 ouă
  • cană zahăr
  • o cană si ¼  făină
  • 9 linguri ulei
  • Coajă de lămâie
  • Zahăr vanilat
  • 3-4 linguri cu cacao
Crema:
  • 750 ml litru lapte
  • 8-9 linguri griş
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
  • ¾  pachet unt
  • aprox. 5 linguri zahăr
Glazura:
  • 2 linguri cu apa fierbinte
  • 5 linguri zahăr
  • aprox 100 g unt
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb şi negru:

preparare chec

 Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.

Galbenusurile  se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.

Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).

Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.

 După ce s-a copt, se lasă să se răcească.

Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

 preparare crema:

Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.

Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă  untul si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.

Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.


 preparare glazura:

Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.

Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.

Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb şi negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca