Chec alb-negru

de Doralinda in Prajituri, 28 Ian 2013 | 4507 vizualizari

 

Merge cafeaua de dimineata fara un chec?!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina
  • 300 gr zahar
  • 350 gr faina care are incorporata praful de copt
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb-negru:

Punem intr-un vas primele sase ingrediente si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cu mixerul la o viteza mare pana devine omogen. Asezam compozitia intr-o forma unsa in prealabil cu putin unt si apoi presarata cu faina si turnam cca trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa, punem restul de ingrediente, mai amestecam putin, apoi punem cu o lingura amestecam pe deasupra la compozitia din tava. Punem in cuptorul preincalzit la 160C ptr cca o ora. Cand e gata, lasam cca 5 min sa se raceasca, apoi scoatem pe un gratar ptr a se raci total. Presaram pe deasupra putin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar pudra, putem pune ciocolata topita ca la torturi.

2

eu am folosit cacao 70%

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb-negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec alb-negru-0
Chec alb-negru-1
Chec alb-negru-2
Chec alb-negru-3
Chec alb-negru-4

COMENTARII (39)

Doralinda

Doralinda 1

29.01.2013, 20:35

Anna

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 12:34

foarte bun!

Doralinda

Doralinda 1

30.01.2013, 13:08

Multumesc elena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!