Chec aperitiv

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2015 | 9590 vizualizari

 

O bunatate....uleiul de dovleac la aceasta reteta ia dat un plus de savoare si o culoare verzuie...nu stiu cat se vede din poze, dar la gust va asigur ca este tare bun...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte batut
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 220 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 150 gr muschiulet de porc afumat
  • 150 cascaval
  • 1 cutie mica ciuperci (150 gr)
  • pentru decor: masline verzi fara samburi
  • fulgi de chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza.


Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile se scurg de apa si se strang intre palme pentru a scoate cat mai multa apa din ele. Se adauga treptat ingredientele in ordinea scrisa anterior si amestecam dupa fiecare ingredient pus cu o spatula. Punem continutul intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu ulei de dovleac, deasupra asezam niste felii de masline verzi, rasnim fulgi de chilii si dam tava de chec la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Reducem temperatura la 160 grade, acoperim checul cu o hartie de copt si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

ca sa evitam lasarea checului, sa nu se faca adancitura in mijloc, se scoate checul pe un fund de lemn si se aseaza pe o parte. Se lasa sa se raceasca partial si se intoarce si pe partea cealalta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

24.01.2015, 20:01

sigur este gustos

Rocsi 1

24.01.2015, 22:24

Xandrinne 1

26.01.2015, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv "Mozaic"