Chec aperitiv cu branza si cus-cus

de _Alina_ in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 6959 vizualizari

 

Nu stiu daca vi se intampla si voua, insa chiar daca sunt fan declarat al pastelor, nu intotdeauna cand pregatesc paste se mananca tot. Asa am descoperit intr-o zi ca cus-cus-ul "merji di minuni" in chec (de fapt e mai mult un soufle) si m-am hotarat sa va zic si voua.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza dulce
  • 50 g cascaval
  • 1 albus
  • 5 galbenusuri
  • 2 fire ceapa verde
  • 600 g cuscus (gatit - marca Hutton am folosit eu)
  • 50 g ardei gras rosu
  • 2 lg faina
  • 1 lgt rasa sare
  • 1 legatura marar (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu branza si cus-cus:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Pune branza intr-un vas si mixeaz-o (cu ajutorul unui mixer vertical) cu galbenusurile pana cand capata consistenta fina.


3. Adauga si couscous-ul gatit si amesteca cu o lingura pana la inglobarea totala a acestuia.


4. Toaca ceapa marunt, taie cascavalul cubulete si pune-le peste branza impreuna cu faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare, adauga ardeiul taiat cubulete si amesteca bine.


5. mixeaza albusul spuma tare cu un praf de sare si inglobeaza-l cu o spatula in compozitie.


6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-60 minute, sau pana cand observi ca s-a rumenit.


S-aveti pofta!




 

TIPS-URI

1

daca ti se pare prea complicat sa mixezi albusurile spuma, poti pune ouale intregi inca de la inceput si mixezi pana la incorporarea completa a acestora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu branza si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

roxana_simona 1

29.06.2014, 19:49

Micutza Luana 1

26.10.2014, 18:56

Panacris 1

15.03.2015, 19:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi