Chec aperitiv cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2014 | 6856 vizualizari

 

Așa, am cam șomat zilele astea :D Adică la postat rețete, nu în bucătărie :) Acum vă aduc o rețetă tare faină și simplă, împrumutată de undeva din blogosfera culinară, e salvată de mult timp în calculator (la vremea aceea, nu mă interesa sursa :D, nici nu știam de Bucătăraș) Oricum, acum i-am adus un pic de Panacris ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • Ouă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Făină albă de grâu 250 g,
  • Smântână grăsime 3 % 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 2 lingurițe.
  • Umplutura:
  • Ciuperci 1 conservă,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Sare iodată 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la călit încă vreo 3 minute. Umpultura se lasă la răcit până ce se pregătește aluatul.

Ouăle se bat energic cu smântâna, uleiul și făina cernută, împreună cu praful de copt și apoi se asezonează cu sare. Din această compoziție se iau două linguri și se adaugă amestecului de ciuperci. Intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de pergament se toarnă aluatul, iar în mijloc se pune ușor cu lingura umplutura. Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 200 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate checul, apoi se lasă la răcit.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

03.12.2014, 08:07

diaconta 1

03.12.2014, 11:06

Genul de aperitiv care imi place

Bya Ralu 1

10.12.2014, 14:38

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv la Multicooker