Chec aperitiv cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2014 | 4183 vizualizari

 

Așa, am cam șomat zilele astea :D Adică la postat rețete, nu în bucătărie :) Acum vă aduc o rețetă tare faină și simplă, împrumutată de undeva din blogosfera culinară, e salvată de mult timp în calculator (la vremea aceea, nu mă interesa sursa :D, nici nu știam de Bucătăraș) Oricum, acum i-am adus un pic de Panacris ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • Ouă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Făină albă de grâu 250 g,
  • Smântână grăsime 3 % 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 2 lingurițe.
  • Umplutura:
  • Ciuperci 1 conservă,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Sare iodată 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la călit încă vreo 3 minute. Umpultura se lasă la răcit până ce se pregătește aluatul.


Ouăle se bat energic cu smântâna, uleiul și făina cernută, împreună cu praful de copt și apoi se asezonează cu sare. Din această compoziție se iau două linguri și se adaugă amestecului de ciuperci. Intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de pergament se toarnă aluatul, iar în mijloc se pune ușor cu lingura umplutura. Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 200 grade.


După ce trece testul scobitorii, se scoate checul, apoi se lasă la răcit.


Spor și poftă bună!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Criss 1

03.12.2014, 08:07

diaconta 1

03.12.2014, 11:06

Genul de aperitiv care imi place

Bya Ralu 1

10.12.2014, 14:38

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu branza si cus-cus