Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 20 Sep 2015 | 2598 vizualizari

 

Am făcut un pic de curățenie în frigider :D și a ieșit un chec tare bun, de pus la pachet;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ouă 6 bucăți,
  • porumb 1/2 conservă de la SunFood,
  • măsline fără sâmburi cca. 100 g,
  • șuncă de porc cca. 100 g,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • telemea de oaie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 200 g,
  • praf de copt cu sofran 1/2 plic.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă:

Șunca și ardeiul curățat de semințe și nervuri se toacă mărunt, eu m-am folosit de ajutorul, numărul...., SaladChef. ;) Într-un vas încăpător se pun măslinele întregi fără sâmburi, boabele de porumb, șunca și ardeiul tocate mărunt, telemeaua rasă, gălbenușurile de ou, amestecându-se ușor pâna ce se înglobează toate ingredientele. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și puțin oțet. După ce s-a obținut consistența pufoasă de albuș, se adaugă făina și praful de copt cernut, se amestecă ușor ca să se încoproreze bine. Cele două compoziții, se amestecă cu mișcări ușoare, apoi se toarnă într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament. Se dă la copt la 180 grade cca. 45 de minute. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu porumb, masline, ardei, șuncă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.09.2015, 11:00

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:01

anca_rm 1

22.09.2015, 08:58

fain e checul asta ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui