Chec aperitiv cu spanac

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 18691 vizualizari

 

Spanacul...ador spanacul! in orice forma, de la salata la tarte ...
recent am dat peste o reteta de chec aperitiv cu spanac...nu am putut rezista asa ca...voila!
o bunaciune, mai ales servit cu ceapa verde sau ridichi

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
  • 1 leg marar proaspat
  • 150 gr faina
  • 1 lta praf copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte dulce caldut
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.


Intr-o tigaie, am pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.


Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut.


Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.


Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.


Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.


A iesit o nebunie aromata si gustoasa.

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

imi pare rau ca nu am pus si usturoi verde cand am sotat spanacul.

3

trebuie taiat doar dupa ce se raceste.

4

se poate renunta la branza :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

laura_n 1

11.05.2013, 21:09

multumesc mult

CookieMonster 1

13.05.2013, 18:00

Ce treny este

alba_zori 1

14.05.2013, 16:06

wow ce bine arata,si ce prezentare ai facut,super delicoasa,te pupacesc dulce dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu carnati de porc, branza si gogosari murati