Chec aperitiv cu ton

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2016 | 2188 vizualizari

 

Atunci cand imi doresc sa prepar ceva rapid, bun si gustos, apelez fie la un chec aperitiv, fie la o tarta, ca sunt cele mai faine de luat si la pachet. Asa si cu acest chec, trebuia sa pregatesc ceva rapid si cum aveam cateva cutii cu ton prin frigider, am dat iama in ele si imediat a fost gata, a fost mancat si a mai trecut o zi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 gogosar
  • 3 rosii uscate in ulei
  • 40 gr masline fara samburi
  • 130 gr ton bucati
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ton:

Gogosarul, il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Maslinele le taiem felii rotundem, iar rosiile uscate le tocam marunt.
Patrunjelul verde spalat, il maruntim.
Intr-un bol mixam ouale spuma.
Adaugam iaurtul si parmezanul ras, apoi faina si praful de copt.
Tonul din conserva il scurgem de ulei, il scoatem pe un servetel si il lasam 5 minute sa absoarba cat mai mult din ulei.
Incorporam gogosarul, rosiile uscate si maslinele, apoi tonul si patrunjelul verde.
Amestecam totul cu o lingura.
La final presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec.
Turnam compozitia, o nivelam.
Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana acesta se rumeneste frumos si trece testul scobitoarei.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca.
Se portioneaza si serveste cald sau rece.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv cu ton-0
Chec aperitiv cu ton-1
Chec aperitiv cu ton-2
Chec aperitiv cu ton-3
Chec aperitiv cu ton-4
Chec aperitiv cu ton-5
Chec aperitiv cu ton-6
Chec aperitiv cu ton-7
Chec aperitiv cu ton-8
Chec aperitiv cu ton-9

COMENTARII (24)

Rocsi

Rocsi 1

06.11.2016, 22:45

Xandrine

-Licurici-

-Licurici- 1

28.12.2016, 14:40

Ce bine arata!

Rocsi

Rocsi 1

28.12.2016, 20:44

Multumesc mult Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!