Chec aperitiv de post

de cismaru_nicoleta in Mancaruri de post, 16 Mar 2011 | 26810 vizualizari

 

Nici eu si nici sotiorul nu tinem(din pacate) post dar am avut 2 musafiri nepoftiti dar bine primiti duminica seara la masa si atunci auzind ca ea tine post am hotarat sa fac ceva rapid si bun...
Imi pare rau ca nu am sectiune,nu puteam sa-i fac poze in gura omului,,:)):)):))...dar chiar arata demential de bine...dar dc mai fac...o sa revin si cu poze de sectiune

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 cani mari de faina
  • 350 gr ciuperci champignon brune
  • 2 morcovi
  • 1/2 conopida
  • 1/ardei galben
  • frunze de patrunjel
  • 150 ml iaurt simplu de soia
  • 50 ml lapte de post din soia
  • sare 
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 plic intaritor sosuri(are un gust chiar foarte bun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv de post:

Pai e foarte simplu..

Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs

Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si am pus in tava de chec fara sa o tapez cu nimic,la cuptorul preincalzit pret de aprox 10 minute sa creasca putin.

Apoi am scos tava cu aluat,am pus legumele pe rand,rondele,ciupercile taiate in doua,conopida buchetele,si ultimul strat,la fel ca primul de cartofi

Peste am turnat o compozitie facuta din iaurt,condimente,rozmarin,3 lg faina si un plic intaritor de sosuri,preparat dupa instructiunile proprii..

peste sos am ornat cu putine legume sa arate mai frumos,,,

A pus in cuptorul deja incalzit la aprox 200 grade...A durat cam 30 min sa se rumeneasca bine

Nu pot decat sa imi fie ciuda ca nu a mai ramas de la masa macar o feliuta sa fac si eu o poza...bine daca erau prieteni apropiatai imi permiteam..dar asa...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv de post-0
Chec aperitiv de post-1
Chec aperitiv de post-2
Chec aperitiv de post-3

COMENTARII (51)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

26.11.2012, 16:28

super fain

Bya Ralu

Bya Ralu 1

26.11.2012, 17:46

bun

carmen_garda

carmen_garda 1

26.03.2015, 20:14

iaurtul nu e de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!