Chec aromat cu banane

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 8 Feb 2013 | 1353 vizualizari

 

O praji atât de bună, încât și pisicii prietenilor noștri i-a plăcut la nebunie. Chiar am reușit s-o surprind intr-o fotografie, încercând să fure de pe masă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • - 175 gr. de unt topit, plus extra pentru uns,
  • - 200 gr. de faina, amestecată cu 1 plic praf de copt,
  • - 1 lingurita de scortisoara macinata,
  • - 100 gr. de zahar,
  • - 3 oua,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 2 banane foarte coapte,
  • - 100 gr. de curmale fara sâmburi, feliate fin,
  • - 50 gr. de nuci maruntite.
  • Pentru glazura:
  • - 4 linguri de miere,
  • - 50 gr. de unt,
  • - 50 gr. de nuci tăiate pe jumătate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat cu banane:

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.


Pasam bananele si le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.


Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.


Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute.


Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer - introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!


Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu. Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.


Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.


Servim alaturi de un pahar de lapte! Delicios!


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Geanina87 1

08.02.2013, 15:39

Bucatardinpasiune 1

08.02.2013, 15:56

Daaa, foooaaarte bun!

Rocsi 1

08.02.2013, 20:58

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!