Chec aromat cu banane

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 8 Feb 2013 | 2986 vizualizari

 

O praji atât de bună, încât și pisicii prietenilor noștri i-a plăcut la nebunie. Chiar am reușit s-o surprind intr-o fotografie, încercând să fure de pe masă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • - 175 gr. de unt topit, plus extra pentru uns,
  • - 200 gr. de faina, amestecată cu 1 plic praf de copt,
  • - 1 lingurita de scortisoara macinata,
  • - 100 gr. de zahar,
  • - 3 oua,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 2 banane foarte coapte,
  • - 100 gr. de curmale fara sâmburi, feliate fin,
  • - 50 gr. de nuci maruntite.
  • Pentru glazura:
  • - 4 linguri de miere,
  • - 50 gr. de unt,
  • - 50 gr. de nuci tăiate pe jumătate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat cu banane:

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.

Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute.

Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer - introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!

Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu.  Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.

Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.

Servim alaturi de un pahar de lapte! Delicios!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane și nucă - rețetă de post