Prajitura "Carpati"

de iri_iri in Prajituri, 15 Iul 2013 | 4366 vizualizari

 

....aceasta reteta am preluat-o de pe un site numit Delicatese, acum ceva vreme. Nu mi-a reusit in intregime dar sunt mandra ca a fost pe gustul celor din casa pentru ca s-a topit toata....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • o cana de zahar,
  • un pachet de margarina (250gr)
  • 50 gr de cacao
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Carpati":

Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati: separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Apoi se adauga faina si se amesteca pana compozitia devine omogena. Din aceasta compozitie vom coace 2 foi in tava de aragaz care am tapetat-o cu hartie de copt. Foile se vor coace cam 15 minute la cuptor bine incins.


Pentru crema procedam astfel: batem ouale bine dupa care adaugam zaharul si apa. Apoi vom aseza vasul la baie de aburi amestecand incontinuu cu telul pana se ingroasa compozitia. Se da vasul deoparte si se adauga cacaoa si se amesteca bine pana se incorporeaza toata si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema obtinuta se adauga margarina (care a fost lasata la temeratura camerei pentru a se inmuia bine) si esenta de rom.


Pentru asamblare vom face astfel: vom taia fiecare foaie in trei parti egale, dupa care se ung foile cu crema de cacao (eu am pastrat putin pentru a pune deasupra in lipsa glazurii). Dupa ce au fost unse toate foile, ultima ramanand deasupra neunsa, o vom introduce la frigider pana se intareste crema. Apoi se scoate de la rece si se va taia in trei patrate. Fiecare patrat se va intoarce pe partea unde se vad foile unse si se va taia pe diagonala dupa care se vor uni cu crema pe partea ramasa fara crema. Triunghiurile astfel obtinute le vom unge cu crema. Apoi se va da iar la frigider dupa care se va portiona si bineinteles servi.

 

TIPS-URI

1

aceasta prajitura este prevazuta cu glazura dar pentru ca m-am trezit tarziu am ales sa o ornez cu crema ,a iesit la fel de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Carpati"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Cris2711 1

16.07.2013, 20:26

e beton prajitura asta,de mii de ani nu am mai mancat,mersi de reteta

iri_iri 1

16.07.2013, 21:27

laura

iri_iri 1

16.07.2013, 21:27

cris ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane