Rulada cu crema ganache

de papabundetot in Prajituri, 3 Noi 2013 | 2031 vizualizari

 

Cred ca cel mai greu mi-a fost pana m-am invatat cu ruladele astea dulci,inainte imi era cam frica sa le fac pentru ca mereu credeam ca se rupe blatul,insa acum dupa cateva rulade facute,am vazut ca nu e asa complicat si au inceput chiar sa imi placa asa ca le fac mereu cu fel de fel de creme si umpluturi,iar ai mei nu pot decat sa se bucure mai ales ca dulciurile la noi nu rezista multa vreme :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina esenta de vanilie
  • Pentru crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 20 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema ganache:

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.


Pentru ca tava mea era destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.


Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.


Crema ganache: am incalzit frisca foarte bine,am adaugat untul si apoi ciocolata taiata bucati,am luat de pe foc oala,am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a omogenizat tot amestecul,apoi am lasat-o la racit pana s-a ingrosat si am putut sa umplu rulada cu ea.


Am lasat rulada apoi la frigider cam o ora inainte de a o taia.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

papabundetot 1

04.11.2013, 09:02

gabriela76 1

04.11.2013, 10:57

asta da bunatate

DIANA B 1

04.11.2013, 13:52

Mmmmmmmmmmmmm , place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de halva