Prajitura cu foi cu miere si crema de gris

de pisicutzaa in Prajituri, 10 Feb 2010 | 38860 vizualizari

 

Prajitura incercata de mine doar anul trecut, dar mama ne facea mereu cand eram copii.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 400 g faina(eu am pus 460),
  • 150 gr miere,
  • 150 gr zahar,
  • 50 g unt,
  • 50 ml lapte,
  • un ou,
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Pentru crema:
  • 1/2 l lapte,
  • 100 g unt sau margarina,
  • 70 g gris,
  • zeama si coaja de la o lamaie mare,
  • zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos pentru gris si 2 de zahar pudra sa se amestece cu untul.
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu miere si crema de gris:

Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.


Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece) . Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra

Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi)


Crema de gris:


Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa. La sfarsit se adauga zaharul tos. Se lasa se raceasca. Intre timp se freaca untul cu zaharul. Dupa ce s-a mai racit grisul se amesteca cu untul (adaugati pe rand cate o lingura).


Asamblarea:


O foaie de prajitura cu miere

Un rand de crema cu gris

O foaie de prajitura cu miere

un rand de gem (gem de caise am pus)

o foaie de prajitura cu miere

un rand de crema cu gris

o foaie de prajitura cu miere

 

TIPS-URI

1

foile se tin putin in cuptor (daca cuptorul e incins bine maxim 5 minute - ele par moi si nefacute dar se intaresc dupa ce sunt scoase din cuptor)

2

grisul trebuie sa se raceasca inainte de a se adauga untul, ca sa nu se taie compozitia

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu miere si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Oana 1

10.03.2010, 13:53

Arata suuper!

Lau 1

24.05.2012, 09:02

la multi ani

iri_iri 1

03.04.2015, 14:03

imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de castane