Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 25 Iun 2011 | 7127 vizualizari

 

Tot by Ruxy...asa de tare ne-a placut incat curand o voi repeta...combinatia intre zmeura si capsuni e perfecta pentru gustul meu...

 

INGREDIENTE

Blat pentru 4 prajituri mari:  

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plic vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 50 gr unt topit

Crema:

  • 200 gr branza Ricotta
  • 150 gr  crema de branza Philadelphia
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 plic gelatina( dizolvate in putina apa) 

Decor:

  • 3 pahare zmeura

  Sosul de capsuni:

  • 1 cana mare de capsuni 
  •  2-3 linguri zahar 
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni:

Pentru ca mi-am achizitionat mult doritul inel culinar si pentru ca aveam fructe proaspete delicioase m-am gandit rapid sa fac aceasta prajitura foarte gustoasa.

Blatul:

Punem la mixer ouale si zaharul apoi praful de vanilie si mixam in jur de zece minute.

Intre timp intr-un ibric topim untul usor la foc foarte mic.

Cu grija dupa ce s-a racit putin turnam untul topit peste oua dar cate putin pana il punem pe tot.

Punem si cacaoa si la sfarsit faina.

Punem intr-o forma de tort unsa usor cu ulei si acoperim baza tavitei cu un cerc de hartie pergament.  Dam la cuptor la 180 grade pentru 45 de minute.

Racim si apoi decupam cu inelul culinar 4 cerculete.

Crema:

La mixer punem frisca lichida mixam pana se intareste si apoi adaugam branza, zaharul si vanilia. Gelatina o dizolvam in putina apa si apoi o amestecam cu crema.

Dam putin la rece.

Luam un inel culinar, punem blatul de prajitura apoi umplem cu crema, ornam cu zmeura si dam la rece.

Sosul de capsuni il facem amestecand la blender capsunile cu zahar si vanilie. Cine doreste il poate pune putin pe foc intr-un vas sa se topeasca bine zaharul. Apoi il racim sau dupa dorinta il putem servi si cald peste prajitura rece.

Scoatem prajitura de la rece( o lasam un pic pana se intareste crema) scoatem cu grija forma si apoi servim cu sos de capsuni.

Prajiturile le-am facut pe rand neavand decat doua inele culinare, astfel ca a trebuit sa astept pana se intarea fiecare prajitura.

Eu la prajitura mea nu am pus gelatina ( nu prea suport ideea), dar am lasat-o la congelator si am servit-o aproape inghetata si cu sos din blesug deasupra...yamyyyy....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu zmeura si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"