Chec bicolor

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 7661 vizualizari

 

Primul meu chec facut in cuptor de paine la buni :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150gr zahar
  • 250gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 60gr unt
  • 1 lg lapte
  • 1 lg cacao
  • 1 lg zahar
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 pumn de stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns.

Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime).

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia capata luciu si se tine de tel. Galbenusurile se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Topim untul, adaugam apoi laptele si cacaoa, iar la final lingura de zahar.

Faina si praful de copt se cern, apoi se adauga in ploaie peste compozitia de oua. Din aceasta cantitate, o treime se muta in alt vas si se incorporeaza amestecul de cacao.

In tava turnam compozitia fara cacao, presaram stafidele, apoi o turnam pe cea cu cacao (putem sa aranjam cum vrem; continuu, din loc in loc etc.)

Presaram nuca maruntita si tinem tava in cuptor pana cand checul crescut trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

17.11.2010, 22:42

multumesc, Sylvia mirosea toata curtea a chec, intr-adevar

Corinuta 1

21.11.2010, 01:11

foarte frumos ti-a iesit!

susu 1

25.02.2011, 14:19

Ah ce bun e... sper ca nu mi-a scapat reteta asta mor dupa checuri pufoase si rumene

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu lamaie si iaurt