Chec bicolor cu seminte

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Feb 2016 | 2167 vizualizari

 

va astept dimineata la cafea :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri zahar tos
  • 6 linguri apa minerala
  • 200 gr. unt gras
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri mix de seminte (susan, in, floarea soarelui)
  • cca 20 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu seminte:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, turmericul,zaharul vanilat, praful de copt si untul tinut la temperatura camerei cel putin o ora.


Adaugam rand pe rand cele 6 linguri de apa minerala, apoiincoproram faina si albusurile altenandu-le.


Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt.


Compozitia o impartim in doua.


Intr-una din parti incorporam pudra de cacao, apoi turnam in cele doua tavi intai 3/4 din compozitia care contine cacao, apoi pe mijloc turnam compozitia galbena iar peste aceasta restul de compozitie maro.


Presaram cate o lingura de seminte peste fiecare chec.


Dam tavile la cuptor pentru 35 minute, facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata scoatem tavile din cuptor, le lasam la racorit,apoi portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

23.02.2016, 10:42

Ce chec bun!

mirela0911 1

25.02.2016, 18:20

Pufos si bun!

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:30

Ce pot sa mai spun? Un deliciu la cafea...am rapit o bucatica Extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bezele