Chec cu albusuri

de ianculubita in Prajituri, 17 Mai 2011 | 1819 vizualizari

 

Am revenit,gata cu dezmatul;va voi incanta si pe voi cu ce mi-am servit musafirii;nu multe,nu deosebite,dar facute cu drag;tot aici vreau sa va multumesc tuturor de urari,sa stiti ca va iubesc pe toti si toate ca pe copiii mei;Gaby,draga mea m-ai uns la suflet cu melodia,multumesc!
aceste checuri,le-am facut cu albusurile ramase de la ciorba de burta,iar caisele,ultima punga de la congelator

 

INGREDIENTE

  • 8albusuri
  • 1cana zahar
  • 100g unt
  • 2linguri cu varf faina
  • 1lingura cacao
  • 1praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 100g stafide
  • 8jumatati de caise congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu albusuri:

Freci untul cu zahar si arome pana devine o crema pufoasa,adaugi faina amestecata cu praful de copt,apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare;totul amestecat cu lingura de lemn;in tava de chec cu hartie de copt,pui jumatate din cantitatea de aluat iar deasupra stafidele inmuiate in apa calduta sau coniac;cealalta jumatate o amesteci cu cacao,o pui la fel in tava iar deasupra caisele;dai la cuptor tavile la foc moderat,facand testul cu scobitoarea;dupa ce s-au copt si racit,se pudreaza cu zahar pudra;checul cu caise se rastoarna,caisele fiind deasupra;acesta se va taia dupa ce s-a racit foarte bine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

17.05.2011, 22:22

bun

LUK 1

17.05.2011, 22:57

irezistibil

mirela0911 1

17.05.2011, 23:16

tare bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni