Chec cu banane

de ExploraCuisine in Prajituri, 3 Mar 2011 | 3621 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca eu ador checurile la micul dejun, mai ales acest chec simplu cu banane care lasa o aroma in casa de stai cu ochii pe cuptor pana e gata sa mananci o feliuta :))

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte bine     
  • 2 oua     
  • 1/2 cana zahar     
  • 1/2 cana ulei     
  • 2 cani faina     
  • zahar vanilat     
  • 1/2 lingurita praf de copt     
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu     
  • putina sare     
  • eu am pus si 2 linguri de iaurt simplu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Curatam bananele de coaja si le mixam.

Adaugam zaharul si mixam bine.

Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iaurtul si mixam pe viteza cea mai mica.

Tapetam tava cu ulei si faina (s-a comportat perfect, checul nu s-a lipit deloc)si punem aluatul in tava.

Dam la cuptor la 175 grade timp de 1 ora (verificati cu o scobitoare daca e gata). Dupa ce e gata, lasati-l 15 minute sa ramana in cuptor, cu usa intredeschisa, sa nu se lase dintr-odata.

Scos din tava...Bon appetit!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Chec cu banane-0
Chec cu banane-1
Chec cu banane-2
Chec cu banane-3
Chec cu banane-4
Chec cu banane-5
Chec cu banane-6
Chec cu banane-7
Chec cu banane-8

COMENTARII (13)

divainbucatarie

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:48

ExploraCuisine

ExploraCuisine 1

04.03.2011, 16:31

Multumesc este checul meu preferat, sper sa va placa daca il incercati!

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!