Chec cu banane si ciocolata

de BakeUpArtist in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 622 vizualizari

 

După sărbători și mese copioase, am ales să pregătesc o rețetă ușoară, cu ingrediente pe care le aveam prin frigider. A ieșit un desert foarte aromat.  

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina;
  • 150 g zahar;
  • 400 g banane coapte;
  • 150 g unt moale;
  • 2 oua;
  • 1 lingurita extract vanilie;
  • 50 g cacao;
  • coaja si sucul de la o portocala mica;
  • 30 g alune de padure prajite;
  • 30 g fructe deshidratate;
  • 20 ml rom;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 200 ml lapte rece;
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si ciocolata:

Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat.


Bananele se fac piure.


Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou.


Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine.


Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade.


Adăugați amestecul de fructe inmuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți, și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

07.01.2017, 20:39

diaconta 1

07.01.2017, 23:09

Excelent

dantes 1

08.01.2017, 10:26

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aricei cu ciocolata