Tarta cu capsuni

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 4565 vizualizari

 

Reteta este by Laura Nechita http://lauranechita.blogspot.ro/2015/05/tarta-frageda-cu-capsuni.html careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 70 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Aluatul

Pregatim aluatul de pe o zi pe alta

Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.

Incorporam oul si mixam.

Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.In felul acesta se va fragezi foarte bine.


Umplutura


A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.Amestecam.Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.Ungem o forma de copt cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.Turnam peste aluat compozitia de mai sus.Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Rocsi 1

17.10.2015, 21:09

Ador aceste tarte!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 16:03

delicioasa!

Ksenya 1

19.10.2015, 09:37

Buna tarata,frumoasa prezentare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe a la Lilik :)