Chec cu banane si migdale

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 5052 vizualizari

 

Bucataras Sabina revine cu o noua reteta, dupa impresionantul Arici Pogonici.

 

INGREDIENTE

  • * 2 banane coapte
  • * 2 oua
  • * 100 g unt
  • * 100 g iaurt
  • * 100 g zahar
  • * 1 pahar faina
  • * o lingurita praf de copt
  • * 100 g nuci sau migdale
  • * 1 plic de zahar vanilinat
  • * fructe confiate (caise, stafide, curmale)
  • * 100 g ciocolata amara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane si migdale:

Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 g de ciocolata.
Turnam amestecul in tava. Presaram apoi nuci/migdale, fructele uscate taiate marunt si ciocolata ramasa.
Punem totul la cuptor timp de 45 minute pana cand checul creste si are o culoare aramie. Cand este gata scoatem din cuptor, dar lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem checul din tava. Nu este pufoasa, deoarece are banane si o multime de fructe confiate, insa este gustoasa si aromata. Se poate consuma cu lapte la micul dejun.

Multumesc!!!

Sabina

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

15.07.2011, 00:19

nu poate fi decat bun, la cat e de imbalsamat!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!