Chec cu branza si ciocolata

de Miha in Prajituri, 18 Ian 2010 | 6505 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 g frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza si ciocolata:

Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea.

Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.

Umplutura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.

Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.

Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele. ;)

 

TIPS-URI

1

o crema mai inchisa la culoare (de ciocolata amaruie sau cu multa cacao) va fi de un mai mare efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

18.01.2010, 22:28

Miha ,eu am varianta cu 2 checuri unulcu cacao altul necolorar ,se aseaza feliile alternativ lipite cu un strat de crema , reconstituite si taiate oblic;sper sa postez si varianta mea in aceasta saptamana.

Miha 1

18.01.2010, 22:32

Da Teo, stiu si reteta aceea. Prajitura la metru ii spune,nu? Crema aia caramel e o nebunie.

Teo 1

18.01.2010, 22:57

eu ii spun ''kec lipit'' ,dupa taiere arata de toata frumusetea;e preferatul fiicei mele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec rasturnat cu banane