Chec cu cacao

de David4 in Prajituri, 7 Iul 2011 | 5185 vizualizari

 

Este un chec care nu are grad mare de dificultate.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 120 gr. faina 
  • 100 gr. unt
  • 100 ml. smantana sau lapte (15-22 % grasime)
  • 100 gr. zahar tos
  • 15 ml. rom
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1-2 linguri de cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Se unge cu margarina sau unt o forma lunga si ingusta (35/6 cm.) si se tapeteaza cu faina.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul tos, romul si faina si se bat in continuare  pana cand se intaresc din nou. Dupa aceea, se pun galbenusurile, smantana sau laptele, praful de copt, zaharul vanilat, sarea si cacaua.

Se pudreaza cu zahar farin (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă clasica