Branzoaice

de Ina in Prajituri, 29 Apr 2010 | 7039 vizualizari

 

Un desert rapid si usor

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 100 g margarina
  • o cana apa calda
  • jumatate pliculet cu drojdie uscata ( sau un praf de copt )
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde ca sa iasa o coca elastica, ce se poate intinde.
  • Pentru umplutura:
  • 100 g branza proaspata de vaci
  • 100 g branza sarata de vaci
  • 50 g stafide
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 1-2 oua
  • 1 lingurita pesmet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoaice:

1.       Se framanta aluatul pana devine elastic si se desface usor de pe maini si peretii vasului. Se imparte in 3-4 bucati care de intind cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire din care se  formeaza patrate sau triunghiuri.

2.       Se amesteca ingredientele , iar compozitia obtinuta se aseaza pe jumatate din patratele de coca. Cealalta jumatate de coca se petrece peste partea cu branza si se lipeste la capete, formandu-se pernite cu branza.

3.      Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar.

4.      Sunt bune atat calde, cat si reci.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Branzoaice-0
Branzoaice-1
Branzoaice-2
Branzoaice-3
Branzoaice-4
Branzoaice-5
Branzoaice-6
Branzoaice-7

COMENTARII (11)

Ina

Ina 1

30.04.2010, 12:56

rocsi

madi_marin

madi_marin 1

30.04.2010, 20:32

varianta asta ....nu o stiam. , stiam doar de cele care se pun la cuptor....care imi plac la nebunie, dar o sa incerc si asa, ca mi se pare interesant si dupa cum arata sunt super fragede....

Ina

Ina 1

30.04.2010, 20:41

Sunt foarte pufoase, madi. Si desi fac deobicei cu drojdie, acum am pus praf de copt, ca ramasesem fara drojdie. Dar au crescut foarte bine si-au iesit pufoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!