Chec cu cacao si banane ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 2897 vizualizari

 

Multumesc Laura :* .. pentru inspiratie. Tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • o cana si jumatate de zahar
  • 1 jumatate cana de ulei
  • 3 3/4 cani faina
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta rom
  • o portocala ( coaja si suc)
  • o banana
  • Glazura: 2 linguri cacao 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si banane ( de post):

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.

Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se toarna compozitia , o parte, se pune feliile de banana si se adauga restul compozitiei. Se pune la copt pentru cca 25 minute la foc mediu. Te face testul scobitorii. 

Cand este gata, se lasa in aragaz cu usa intredeschisa ( eu asa am procedat).

Cand checul este racit bine se adauga glazura.  Intr-o craticioara se pune apa si zaharul se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul si cacaoa. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se leaga ca un sos mai gros. 

Aceasta compozitie se pune peste chec. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si banane ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

16.04.2015, 22:42

ce bunatate!

anca_rm 1

17.04.2015, 08:23

vin cu cafeluta , imi dai si mie o feliuta

mirela0911 1

18.04.2015, 15:14

Bun checul! Imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei prajiti
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Mini checulete in coji de oua