Chec cu cacao si fructe confiate

de katty in Dulciuri, 3 Feb 2017 | 1280 vizualizari

 

Pentru ca mi-au ramas niste albusuri de la cozonaci, m-am gandit sa le transform in niste checuri delicioasa, asa ....ca la bucatarasi acasa.
Evident ca si astea au plecat la munte, mai putin prima margine si cele 2 felii din poze.

 

INGREDIENTE

 

  • 8 albusuri
  • 2 oua intregi
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri zeama de portocala
  • 5 linguri ulei
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • fructe confiate
  • 2 linguri cacao
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si fructe confiate:

Separam cele 2 oua. Mixam toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si mixam in continuare. Cernem faina amestecata cu praful de copt. Oprim cateva linguri din compozitie, pe care le amestecam cu cacao. Restul compozitiei o turnam in 2 tavi unse cu ulei si tapetate cu faina. Turnam pe mijloc compozitia cu cacao, apoi presaram fructele confiate. Cu dosul unei linguri, le presam putin sa intre in aluat.

Dam tavile la cuptorul preincalzit, pana incep sa se rumeneasca usor si trec proba scobitorii.

Scoatem tavile, lasam checurile sa se raceasca in tava 10 min, apoi le scoatem din forma si le lasam sa se raceasca pe un grilaj. Cand s-au racit, le ornam cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

04.02.2017, 22:17

Ce poze de revistă ! Ce chec superb !

dantes 1

05.02.2017, 06:44

Super!

katty 1

05.02.2017, 20:56

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas