Chec cu ciocolata (arici)

de nadina73 in Dulciuri, 6 Mai 2010 | 5340 vizualizari

 

foarte bun,copii i-au spus arici

 

INGREDIENTE

  • 170 g faina
  • 70 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 vanilii
  • 3 cutii de mousse ciocolata
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de smantana(frisca lichida)
  • 1 lingurita  de unt
  • Umplut:-optional
  • nuca de cocos 4-5 linguri
  • capsuni 150g
  • zahar 2 linguri
  • 2 linguri de lapte
  • Decor:
  • migdale (pestisor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata (arici):

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata


se amesteca toate


Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston .


Se unge bine forma de chec cu putin unt ,apoi se pune jumatate din compozitia cu ciocolata dupa care acest baston din cocos cu capsuni iar apoi cealalata jumatate de compozitie ramasa.In loc de bastonul cu cocos se pot pune bucati de ciocolata


Se da la cuptor pt aproximativ 50 minute la 160 grade(faceti proba cu scobitoarea)


Cand e gata checul se pune glazura de ciocolata preparata astfel : se topeste ciocolata cu smantana(frisca) si untul pe soba (2-3 minute cat sa se lege bine),apoi se orneaza cu migdale taiate


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata (arici)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

nadina73 1

29.08.2010, 03:56

incearcal e foarte bun

Crista_Luca 1

07.10.2010, 09:20

arata delicios ...vad ca si tu ai un chec de ciocolata ...ai 5 f de a mine

adry88 1

18.05.2011, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello