Chec cu citrice

de AndrutzaP in Prajituri, 4 Apr 2016 | 641 vizualizari

 

O reteta usoara, bunaaaa rau si racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 g unt
  • 300 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fructe de chitra confiate
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • colorant alimentar galben ( optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu citrice:

Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.


Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce compozitia ajunge cremoasa, se adauga un ou intreg si se mixeaza inc ontinuare. Se incorporeaza pe rand fiecare ou, amestecand dupa fiecare ou. Faina, amestecata cu praful de copt, se pune peste compozitie, alternand cu laptele. Se amesteca pana la obtinerea unei compozitii vascoase.


Cand compozitia este gata, adaugati si frcutele confiate de chitra si omogenizati.


Puneti 3/4 din compozitie in cele 2 tavi. In aluatul ramas puneti 1 lingurita de colorand alimentar galben si amestecati pana la omogenizare. Turnati si aceasta compozitie in tavi, si amestecati putin cu o furculita, pentru a obtine efectul marmorat.


Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute, sau pana trece testul scobitorii.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

in loc de colorant alimentar puteti folosi cacao, sau orice altceva pentru a da un pic de culoare de contrast.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Bya Ralu 1

04.04.2016, 15:50

bun

alilianaa 1

04.04.2016, 16:23

Rocsi 1

05.04.2016, 10:43

Ce pufosenie aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si cocos prajit