Chec cu conopida si ton

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2022 | 4282 vizualizari

 

 Am cumparat o conopida mare si am facut un gratin cu branza feta si acest chec aperitiv .
Am folosit o faina cu seminte speciala pentru facut crackers. Puteti pune faina dorita sau seminte.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/chec-cu-conopida-si-ton.html

 

INGREDIENTE

  • 140 gr de ton scurs
  • 650 gr de conopida fiarta
  • 2 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina cu seminte pentru crackers
  • 2 linguri cascaval ras
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu conopida si ton:

Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute.  Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Presati in piureu conopida, adaugati tonul scurs si amestecati impreuna.

Puneti faina cu seminte, smantana, cascavalul si condimentati.

Amestecati bine, puneti compozitia intr-o tava de chec unsa. 

Dati la cuptor timp de 40-45 minute, verificati cu lama unui cutit trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca inainte de a scoate din forma.

Taiati felii si serviti.

Minunat in aperitiv sau de servit cu o salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu conopida si ton" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ton