Chec cu dovleac si ciocolata

de Veronica22 in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 2897 vizualizari

 

Acest chec este un deliciu . Vreau sa particip la concurs ."Ca la bucatarasi acasa"

 

INGREDIENTE

  • 150 gr dovleac copt
  • 180 gr ciocolata
  • 150 gr miere
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 lingura praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si ciocolata:

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin.
Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi .
Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece. Adaugam in compozitie faina si praful de copt. Compozitia aceasta se imparte in jumatate. O parte se amesteca cu ciocolata topita, iar celalta parte se amesteca cu piureul de dovleac.
Intr-o forma de chec sau guguluf pregatita pentru copt, se toarna alternativ din cele doua compozitii. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.
Lasam checul sa se raceasca foarte bine in forma.
Dupa racire, il rasturnam si-l pudram cu zahar.
Checul va avea o textura cremoasa, umeda, dar deosebit de aromat si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta de dovleac