Chec cu dovleac si nuci

de oanapl in Prajituri, 26 Ian 2017 | 443 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • sucul de la 1 portocala
  • 150 g nuci
  • 160 g faina
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si nuci:

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema.


Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Adaugi nuca macinata si scortisoara si amesteci, apoi adaugi albusurile batute spuma tare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.


Aluatul il torni intr-o tava tapetata cu unt si faina sau intr-o tava de silicon unsa cu unt. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

kytz 1

27.01.2017, 18:09

Frumos!

oanapl 1

27.01.2017, 19:10

Multumesc!

miki_a 1

29.01.2017, 18:36

Multumesc pentru raspuns, Oana! L-am citit de atunci, dar abia azi reusesc sa-ti raspund!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura betivanca