Chec cu dovleac si nuci

de oanapl in Prajituri, 26 Ian 2017 | 2831 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac
  • 10 linguri zahar
  • 4 oua
  • sucul de la 1 portocala
  • 150 g nuci
  • 160 g faina
  • 1 ½ lingurita praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si nuci:

Tai dovleacul felii si le coci in cuptor, pentru 40 de minute, apoi le lasi sa se raceasca. Cureti dovleacul de coaja, il storci bine de apa si il mixezi pana obtii o crema.

Separi ouale si mixezi galbenusurile cu zaharul macinat. Pui sucul de portocale si dovleacul si mixezi pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Adaugi nuca macinata si scortisoara si amesteci, apoi adaugi albusurile batute spuma tare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Aluatul il torni intr-o tava tapetata cu unt si faina sau intr-o tava de silicon unsa cu unt. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

kytz 1

27.01.2017, 18:09

Frumos!

oanapl 1

27.01.2017, 19:10

Multumesc!

miki_a 1

29.01.2017, 18:36

Multumesc pentru raspuns, Oana! L-am citit de atunci, dar abia azi reusesc sa-ti raspund!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac